Weergave:
 


Bezig met laden...
-50%
-34%
-50%
-50%
-50%
-50%

NIEUW: antimicrobiële SHIELD JERSEY van Albstoffe

Bescherm jezelf en anderen tegen infecties met de nieuwe SHIELD JERSEY PANELEN van Albstoffe! Deze jersey is geen gewone stof maar is gemaakt van een speciale vezel die een antimicrobiële werking heeft en de verspreiding van bacteriën verhindert. Daarom is deze stof ook geschikt voor de fabricage van beschermende mondkapjes.

Wat betekent antimicrobieel ?

Antimicrobieel wil zeggen dat de groei van micro-organismen, in dit geval bacteriën, wordt geremd. Zodoende is er minder voedingsbodem voor virussen. De biologisch actieve vezel van Trevira werkt echter NIET tegen virussen. Normaliter wordt deze vezel gebruikt voor ziekenhuiskleding en kleding voor artsen. De kwaliteit van het materiaal is getest in een langetermijnstudie van het Hohenstein instituut.

De voordelen:

  • Bestaat tot 93% uit de antimicrobiële hightech-vezel Trevira-Bioactive en 7% elastan.
  • Elastisch, ademend en slijtvast materiaal
  • Heeft een warmteregulerend effect en is huidvriendelijk
  • Oeko-Tex Standard 100
  • Onbeperkt recyclebaar

Hier moet je op letten:

Het mondkapje moet elke avond worden gewassen. De stof is bestand tegen een temperatuur tot 95 graden! Dankzij de uitstekende eigenschappen blijft de vorm en kleur van de stof ook bij hele hoge temperatuur intact.


Waarom Albstoffe Shield en geen gewoon katoen?

Katoen Albstoffe Shield Jersey
Gewoon katoen is een voedingsbodem voor de groei van sporen, mijten, bacteriën en virussen. Ze kunnen zich snel vermeerderen. De in het materiaal verwerkte zilverionen geven de stof een antimicrobieel effect. Zilver stopt de bacteriegroei en biedt zo minder voedingsbodem voor virussen. Bovendien is het effect langdurig en blijft ook na het wassen werkzaam.
De onregelmatige structuur van het garen is niet geschikt om de adem te filteren. Dankzij de superfijne vezels en een buitengewoon dichte breitechniek wordt een zeer goed filtervermogen verkregen bij de meting van doorstromende lucht.
Een eigenschap van katoen is dat het veel vocht opneemt. Dit is echter zeer ongunstig bij een mondkapje omdat het kapje dan snel verzadigd raakt met vocht en de bacteriegroei wordt bevorderd. De in Albstoffe Shield verwerkte vezels nemen nauwelijks vocht op en drogen extreem snel dankzij de capillaire werking van de microvezels. Daarom is de kans op de groei van bacteriën heel erg klein.Let op: het materiaal is niet geschikt voor professioneel gebruik en biedt geen bescherming tegen virussen. Het verlaagt echter de groei van bacteriën en geeft de virussen minder voedingsbodem. Het is niet medisch gecertificeerd. Daarom kunnen we niet garanderen dat een virale besmetting door een mondkapje van Albstoffe Shield-stof wordt verhinderd en aanvaarden geen aansprakelijkheid.


Meest bekeken producten

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag: 10:00 - 16:00
woensdag: 10:00 - 16:00
donderdag: 10:00 - 16:00
vrijdag: 10:00 - 16:00
zaterdag: 10:00 - 16:00
zondag: gesloten

Welkom

In het gezellige stadje Schagen vind je Villa Sassefras. Een gezellige winkel voor inspiratie en deskundig advies, de plek waar je creativiteit tot bloei komt. In de winkel verkopen we vele mooie stoffen van prachtige kwaliteit, wolletjes, katoen- en acrylgaren en allerlei fournituren.

Veel te veel om allemaal in de webshop te plaatsen.

Kom kijken en voelen in de winkel! De koffie staat klaar.
Wij kijken uit naar je komst.

Contact

Villa Sassefras
Nieuwe Laagzijde 23
1741 GE  Schagen

(t) 0224 227 617
(e) info@villasassefras.nl


KvK: 66104718
BTW: NL0002142094B74
 

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop software webshop