Menu
0
Gratis verzending boven € 75,- (NL)
Prijs per 10cm
Wij verzenden dagelijks van dinsdag t/m zaterdag
duurzame & GOTS gecertificeerde stoffen
04Jan2022
Making Irma bodywarmer van Fibre Mood

Making Irma bodywarmer van Fibre Mood

Door: SachaReacties: 0

Een leuk eenvoudig project. Maar vooral een bodywarmer die heerlijk draagt bij "tussenweer" kortweg Nederlands weer :-)
Het patroon van deze leuke bodywarmer staat in Fibre Mood nummer 16.
De makers van Fibre Mood hebben de bodywarmer gemaakt met de zogenoemde "quilted - stepper stoffen", deze vind je hier: stepper stoffen
Daarnaast heb je biaisband nodig, of het bredere tres band van bijvoorbeeld ALBstoffe.

De onderdelen knip je uit. En alle naden die afgewerkt worden met Biasband/Tress band mag je knippen zonder naadtoeslag.

De bodywarmer is een eenvoudig naaiproject. Je stikt de zakken vast op de aangegeven markering op het voorpand en daarna stik je de schoudernaden en de zijnaden dicht. Ook sjaalkraag is eenvoudig te stikken. Een klein knipje zodat je hals mooi kan stikken en meer niet.
Het mooie is dat Fibre Mood altijd een duidelijk stap voor stap beschrijving heeft in het magazine. Maar ook op hun Website, de informatie daar is zelfs nog iets uitgebreider.

Dus waarom dan een blog

Eigenlijk alleen voor wat extra tips met betrekking tot het verwerken van de quilted-stepper stoffen.

 

 

 

 

De quilted steppers stoffen (en alle andere gewatteerde stoffen) bestaan uit drie lagen stof. En bij dubbel gebruik (zijnaden, schoudernaden etc) zelf uit 6 lagen stof. Het is vooral belangrijk dat je alle lagen stof vast stikt. Zoals je op de foto hierboven ziet, mis ik een stukje stof en dat is niet de bedoeling. Check dan ook elke naad, nadat je deze gestikt hebt.
Voor delen waar je rond moet, zoals bij de zak. Is het handig om eerst een rijgdraad in de stof te zetten. Dit doe je gewoon met de naaimachine, rechte steek en de grootste steek lengte, meestal 5. Niet aanhechten e/o afhechten! De rijgdraad trek je iets aan waardoor de stof automatisch “rond” trekt. Hierdoor kan je eenvoudig de zak met mooie ronde hoeken op je voorpand vastspelden en vaststikken.

 

 

En dan tot slot het biasband of tress band. Advies hier is om de naden eerst af te locken. (als je geen lockmachine hebt, gebruik dan de zigzag steek op de naaimachine) De reden hierachter is dat je dan alle drie de lagen stof bij elkaar hebt c.q. vast hebt gezet. Daarna kan je eenvoudig het band er om heen vouwen en vaststikken. Je kan zelf kiezen of het band in 1x vast naait of eerst met een rijgsteek en daarna vast naaien.

Het is echt een leuk eenvoudig project. Zeker in combinatie met de Fibre Mood stoffen, de goed matchen bij vele outfits.

Maak jij hem ook? Heel veel naaiplezier.

 

 

 

 

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.