Menu
0
Gratis verzending boven € 75,- (NL)
Prijs per 10cm
Wij verzenden dagelijks van dinsdag t/m zaterdag
duurzame & GOTS gecertificeerde stoffen
20Feb2023
Mand voor lichtjes en bloemen. Gehaakt met Braide

Mand voor lichtjes en bloemen. Gehaakt met Braide

Door: SachaReacties: 0

Nodig, voor de mand:

  • 1 bol durable braided of 2 indien je een groter exemplaar wil maken
  • haaknaald nummer 10
  • Steekmarkeerders
  • Stopnaalden

Patroon uitleg

De mand kan je net zo groot maken als je zelf wilt. De beschrijving gaat uit van 12 losse. Mijn mand heeft een basis van 15 losse. Maar let wel, ik kwam precies uit met 1 bol Braided garen. 1 losse minder doet al wonderen als je garen te kort komt

  • Start: Haak 12 tot 15 losse plus 3 (deze telt als het eerste stokje)
  • Toer 1. Haak in de 4e steek/losse - vanaf je haaknaald – in elke steek 1 stokje, haak in de laatste steek nog 5 stokjes. In totaal heb je dan 6 stokjes in de laatste steek en gaat het werk een bocht om.

Haak nu aan de andere kant van de ketting met losse verder. Haak 10 stokjes en in de laatste losse haak je 6 stokjes. Sluit met een halve vaste in de 3e losse van de opzet toer.

  • Toer 2: Haak 3 losse (deze telt als het eerste stokje) haak 10 stokjes in de volgende steken. Nu kom je weer bij de “bocht” Haak in de volgende 6 steken steeds 2 stokjes in 1 steek. Haak 10 stokjes en haak weer 2 stokjes in de laatste 6 steken. Sluit de toer met een halve vaste, in de 3e losse waarmee je de toer bent gestart.
  • Toer 3: Haak net als in toer 2 eerst 3 losse, daarna 10 stokjes. Haak in de volgende 12 steken (de bocht) steeds 2 stokjes. Sluit de toer weer met een halve vaste in de 3e losse van het begin.

De bodem is nu klaar. Wil je de bodem groter, dan haak je gewoon nog een toer met stokjes.

  • Toer 4: Haak een losse en haak aansluitend in elke steek 1 vaste in de achterste lus. Op deze manier creëer je een opstaande randje
  • Toer 5: Haak 1 losse en haak aansluitend in elke steek een vaste.
  • Toer 6: Haak 1 losse en haak aansluitend in elke steek een “diep” ingestoken vaste. Dit doe je door de haaknaald niet door twee lusjes te steken maar tussen de V van de vorige toer.
  • Toer 7: Haak 1 losse en herhaal toer 6.

De keus is nu aan jou!! Vind je de mand hoog genoeg, dan stop je naar toer 7. Wil je de mand hoger, haak dan nog een paar toeren door.  Zodra de mand hoog genoeg is, hecht je de draad af.

 

Tip:

  1. In het blog "Ibiza tas Haken" staat een link naar een filmpje over het haken van een diepe vaste.
  2. Wil je de mand extra stijf hebben. Maar dan een badje van suiker water door 1 deel suiker op te lossen in 1 deel water. Haakwerk hierin dompelen en goed laten drogen. Je haakwerk is daarna super hard/stijf. Ideaal voor manden. 

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.